Krakelingen, 18e eeuwse
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 250 gr rietsuiker
- 20 gr zwarte melasse (1 tl)
- 60 gr roomboter
- 15 gr korianderpoeder (1 el)
- 40 gr eierdooiers (2 st)
- 12 gr rozenwater (of water) (1 el)
- 10 gr room (1 el)
Instructies
- Kneed alles tot een soepel deeg. Wees niet zuinig met de koriander, dat geeft een extra lekkere smaak.
- Zet het deeg afgedekt 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het deeg uit tot potlooddun en vorm er krakelingen van.
- Bak de krakelingen in ongeveer 10 minuten.
Notities
Bak ze niet te lang, ze worden erg snel hard.
gebaseerd op https://www.jeannettekoockt.nl/index.php/2015/09/20/oer-hollands-koekje-krakelingen/
Categorie: recepten